30% DISCOUNT with code SALE
30% DISCOUNT with code SALE
30% DISCOUNT with code SALE
30% DISCOUNT with code SALE

All products

All products

Bundles

Bundles
SHOPPING CART
No items in cart

Prečo je ochrana pred slnečným žiarením dôležitá počas celého roka?

Prečo je ochrana pred slnečným žiarením dôležitá počas celého roka?

Máme tendenciu spojovať ochranu pred slnečným žiarením s letom a horúcimi letnými dňami na pláži, no pravda je, že ochrana pokožky je dôležitá počas celého roka. Spoločne sa pozrime na to, prečo je ochrana pred slnkom dôležitá a ako UVB a UVA žiarenie môže ovplyvniť tvoju pleť.

Prvým typom slnečného žiarenia, pred ktorým je potrebné sa chrániť pamäti je UVB. Tieto lúče sú zodpovedné za spáleniny a môžu viesť k opuchom, začervenaniu a dokonca k tvorbe pľuzgierov na pokožke. Často sa s nimi stretávame počas letných mesiacov, ale aj počas jesene a zimy môžu byť rovnako nebezpečné.

Druhým typom slnečného žiarenia sú UVA lúče. Tieto lúče prenikajú hlboko do pokožky a môžu spôsobiť dlhodobé škody. Spôsobujú zvýšenú pigmentáciu, starnutie pleti a vznik vrások. UVA lúče sú prítomné počas celého roka, dokonca aj počas zamračeného počasia, a preto je dôležité mať na pamäti ich vplyv na pokožku a dôkladne ju chrániť. Pýtaš sa ako na to? Máme pre teba 2 jednoduché tipy.

Používaj krém s SPF ochranným faktorom po celý rok

Ochranný krém by mal byť súčasťou tvojej každodennej skincare rutiny. Zvoľ si krém s dostatočne vysokým SPF, ktorý chráni pred UVA a UVB žiarením. 

Vytvor si účinnú skincare rutinu

Rovnako dôležitá je starostlivosť o pleť. Dôkladne čisti a hydratuj svoju pokožku, a to aj počas jesene a zimy, keď slnko nie je také intenzívne. Dopraj svojej pleti to, čo momentálne potrebuje a udržiavajte svoju pokožku v dobrej kondícii.

Pamätaj si, že starostlivosť o pleť nie je sezónna záležitosť. Ochrana pred slnečným žiarením by mala byť dôležitou súčasťou tvojej každodennej rutiny, bez ohľadu na ročné obdobie. 

DELIVERY

IN 3 DAYS
FREE EU SHIPPING

OVER €50
NATURAL
COMPOSITION